Philippe Albert ziet horrorscenario voor Rode Duivels: "Dan wordt het gecompliceerd"

07 juni 2023 08:00

De Rode Duivels maken zich op voor de twee volgende EK-kwalificatiewedstrijden. Al zijn er nog spelers die met andere dingen bezig zijn.

Domenico Tedesco loste zijn tweede selectie en moest daarin noodgedwongen heel wat verschuivingen doorvoeren. Blessures en het EK voor beloften maken het er niet gemakkelijk op om een degelijke selectie bij elkaar te rapen.

Oostenrijk en Estland zijn de volgende twee tegenstanders in de EK-kwalificatie. Iedereen verwacht niet minder dan twee klinkende overwinningen na de goede start die de nationale ploeg in maart maakte onder de nieuwe bondscoach.

Overal zijn de competities ten einde, waardoor de spelers de nodige tijd hebben om hun lichaam wat rust te geven en te herstellen van kleine kwaaltjes. Al zijn er nog twee sleutelfiguren die nog volop aan de bak moeten.

Analist Philippe Albert is dan ook bang dat een horrorscenario zich de komende dagen zal voltrekken. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku spelen immers nog de finale van de Champions League met Manchester City en Inter Milaan.

“Ik hoop dat er niets gebeurt met Lukaku of De Bruyne in de Champions League-finale. Zonder hen zou het echt gecompliceerd worden tegen Oostenrijk”, vertelt hij aan de Waalse omroep RTBF na de bekendmaking van de selectie.

Johan Walckiers

Champions League \\ Manchester City \\ Inter Milaan \\ België
 
 
Reacties.