Feyenoord legt Belgische verdediger vast voor twee seizoenen


Foto: © photonews 12 juni 2023 16:00

Feyenoord heeft Antef Tsoungui overgenomen van Brighton & Hove Albion. De 20-jarige Belgische verdediger tekende in De Kuip een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Mark Ruijl, Head of Scouting van Feyenoord is blij met de komst van Tsoungui. “Antef is een zeer getalenteerde voetballende verdediger die beide posities centraal achterin kan invullen. Wij zijn ervan overtuigd dat Antef zich verder gaat ontwikkelen tot een zeer complete speler. We gaan hem de komende jaren dan ook intensief ondersteunen in zijn ontwikkeling en tevens in overleg met hem de juiste route uitstippelen”, klinkt het.

“Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben om bij een club te mogen tekenen die een prachtige historie bezit, in een geweldig stadion speelt en uitzinnige supporters heeft”, zegt Tsoungui. “Ik wil het nieuwe seizoen zo veel mogelijk wedstrijden spelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis heb.”

Tsoungui werd geboren in Brussel maar groeide als kind op in Engeland. Begonnen in de jeugdopleiding van Chelsea maakte de centrale verdediger in 2018 de overstap naar Brighton & Hove Albion. Daar speelde de jeugdinternational van België in de hoogste jeugdteams en werd hij het afgelopen seizoen voor een maandje uitgeleend aan Lommel SK, maar keerde snel terug naar Engeland.

Bjorn Vandenabeele

Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Lommel SK \\ Brighton
 
 
Reacties.