Olivier Deschacht doet straffe uitspraak over de defensie van de Rode Duivels


Foto: © photonews 23 juni 2023 12:20

Meer dan eens was de verdediging van de Rode Duivels de achillespees van de ploeg. Olivier Deschacht ziet alvast mogelijkheden voor de toekomst.

In het verleden werden geregeld al vragen gesteld bij de defensie van de Rode Duivels en de vraagtekens zijn eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Ook tegen Oostenrijk afgelopen week werden opnieuw opmerkingen gemaakt.

Met het vertrek van Toby Alderweireld kwam er opnieuw een plekje vrij in de verdediging, maar bondscoach Domenico Tedesco heeft de nodige opties voor handen met mannen als Wout Faes, Arthur Theate en Sebastiaan Bornauw.

En voor Olivier Deschacht mag je ook enkele namen van bij de beloften rekenen om de komende jaren in aanmerking te komen om vaste pionnen te worden, achterin bij de nationale ploeg.

“Ga ik mijn hand ervoor in het vuur steken dat ze binnen 3 à 4 jaar al basisspeler zijn bij de A-ploeg? Nee. Maar ik zie het wel zitten”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Koni De Winter en Zeno Debast stralen zo'n rust uit. En vergeet ook Al-Dakhil en Pletinckx niet. De toekomst van de Belgische defensie is verzekerd richting het volgende WK.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Serie A \\ Empoli \\ OH Leuven \\ Burnley \\ België \\ Georgia U21
 
 
Reacties.