🎥 Zeno Debast kop van jut bij Jonge Duivels: Fans zeggen (bijna) allemaal hetzelfde

28 juni 2023 07:40

Zeno Debast was na de uitschakeling van de Jonge Duivels kop van jut. Hij maakte een domme en onnodige strafschopfout.

Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd sloeg het noodlot toe voor de Jonge Duivels. Debast trapte de bal in de zestien heel hoog in de lucht, om dan een speler van Portugal af te houden met een weliswaar lichte elleboogstoot.

De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. 2-1 voor Portugal en het EK zat erop voor de Belgische beloften. Op sociale media moest Debast het ontgelden.

“Gewoon dom van Debast om daar zo met zijn arm te zwaaien”

“Voor de rest gewoon een belachelijk slecht niveau van het ganse team dit tornooi!”

Uniek profiel, Debast met de Anderlecht truken op het EK U21, maar daar is er natuurlijk een arbiter die geen rekening houdt met het voor Anderlecht spelen.”

“Debast, jezus man waarom waarom waarom”

“Debast dommerik!!”

“Despast toch”

“Onnodige (en ja lichte) fout van Debast.... alweer. Zal hij het ooit leren? Mathyssen gedraagt zich als een kind na de wedstrijd. Scheidsrechter deed niet veel fout. Jacky is gewoon niet in staat om zijn team geconcentreerd en gefocust te krijgen. Dat kon hij eerder ook niet. Te veel missers en te veel sterren off-day.”

“Lichte zwaaibeweging toch, vind ik. Intentioneel of niet, wie zal het zeggen. Maar de VAR zou dit toch niet teruggedraaid hebben.”

“Domme, maar terechte penalty toch?”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ Portugal
 
 
Reacties.