Jacht op jeugdproduct Club Brugge geopend: Beerschot moet vrezen voor vertrek sterkhouder

02 juli 2023 16:00

Promotie naar de Jupiler Pro League was afgelopen seizoen het doel, maar daar slaagden De Mannekes niet in. Misschien dat het in het nieuwe seizoen wél kan?

Beerschot zal alvast een nieuwe poging wagen, al beseffen ze bij het team ook dat er investeringen moeten komen om dat doel waar te maken. En daar horen natuurlijk transfers bij.

Aan inkomende zijde is het wachten op versterking, aan uitgaande zijde is het voorlopig ook vasthouden aan een aantal sterkhouders. Zo ook Thibo Baeten.

De 21-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen gehuurd van het Nederlandse NEC en liet een goede indruk na. Op 27 wedstrijden kwam hij 13 keer tot scoren, waarvan 12 keer in de Challenger Pro league. 

En dus lichtte Beerschot de aankoopoptie, waardoor ze hem tot 2026 wisten vast te leggen op Het Kiel. Tot grote vreugde toen ook van Baeten, die graag bij Beerschot speelt. Toch is het nog maar de vraag of hij nog lang op het Kiel zal rondlopen.

Nieuwe pogingen?

Go Ahead Eagles heeft namelijk de jacht geopend. Een eerste bod werd eerder deze week al geweigerd voor de speler.

Bij de Nederlanders zijn ze echter duidelijk: Baeten is een prioriteit. Een nieuwe poging zal gewaagd worden. Benieuwd of Beerschot dan het been stijf kan houden.

Aernout Van Lindt

Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Go Ahead Eagles \\ K Beerschot VA
 
 
Reacties.