Officieel (en zoals we voorspelden): profcarrière van hondstrouwe JPL-legende is voorbij, deze club haalt hem binnen


Foto: © photonews 18 juli 2023 23:00

Na heel wat jaren trouwe dienst zit de profcarrière van Sammy Bossut er nu echt op. Hij werd voorgesteld bij zijn nieuwe club.

Twee weken geleden was Sammy Bossut nog actief bij Club Brugge. De Engelse keeper Joe Bursik had op training een blessure opgelopen aan zijn kruisbanden en dus kwam de 37-jarige goalie inspringen op training.

De ex-doelman van Zulte Waregem zat sinds 1 juli zonder club nadat zijn contract bij Essevee na 17 jaar trouwe dienst niet meer werd verlengd. Bovendien was er de mogelijkheid om daarna eventueel als keeperstrainer verder te gaan bij blauw-zwart.

Harelbeke

Maar Bossut wilde ook nog actief zijn als keeper, waardoor er een andere oplossing gezocht werd. En ondertussen ook gevonden, want hij trekt naar Harelbeke. 

In 2003 maakte hij bij die club zijn debuut in de A-kern, nu gaat hij er vermoedelijk zijn carrière ook gaan afsluiten de komende jaren. Hij moet er voor extra ervaring gaan zorgen en vindt er zijn ex-collega Stijn Meert terug.

"Mijn terugkeer is logisch", aldus Sammy Bossut bij zijn persvoorstelling. "Ik ken hier enkele spelers, kan dicht bij huis voetballen, ... Ik kijk uit naar het seizoen dat er zit aan te komen, de conditie is er nog."

Aernout Van Lindt

2e amateurliga A \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ KRC Harelbeke
 
 
Reacties.