Luca Oyen heeft bijzondere boodschap over selectie voor de Jonge Duivels

10 september 2023 23:00

Luca Oyen van KRC Genk zit opnieuw in de selectie van de Jonge Duivels. Hij is zelf zeer blij met de selectie.

De Jonge Duivels spelen maandag de eerste kwalificatiematch voor het EK met de U21 van 2025. Tegenstander is Kazachstan.

Luca Oyen van KRC Genk is er voor het eerst weer bij na zijn zware blessure. Op 24 juli 2022 scheurde Oyen zijn ligamenten, anderhalve maand nadat hij zijn debuut had de Belgische U21 tegen Schotland.

“Ik ben heel blij hier te zijn, zeker na de zware blessure die me lange tijd aan de kant gehouden heeft. Dit is een soort van beloning voor mij en voor het harde werk dat ik geleverd heb”, vertelde hij op de persconferentie van de voetbalbond.

De kans is zelfs groot dat hij een basisplaats krijgt. “Ik ben er klaar voor. Ik heb hard gewerkt op training om dat aan te tonen. De coach beslist. Er heerst een goede sfeer binnen deze groep, op en naast het veld.”

Ook bij Genk begint het goed te lukken, met drie basisplaatsen in de laatste matchen. “In het begin kende ik een moeilijke periode met weinig speeltijd. Ik mocht starten in de laatste drie matchen en ik ga hard werken om zo veel mogelijk minuten te blijven maken.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ België \\ Kazachstan
 
 
Reacties.