Kazeem Olaigbe en Arthur Vermeeren toveren de jonge Rode Duivels voorbij Kazachstan

11 september 2023 22:00

De Belgische beloften openden hun kwalificatiecampagne tegen Kazachstan. Twee smaakmakers uit de Jupiler Pro League toverden hen naar de overwinning.

Bij de Belgische beloften mocht Gill Swerts zijn debuut maken als hoofdtrainer. Hij kwam over van de beloften van Antwerp en mocht direct van start gaan in de kwalificatiecampagne. 

Smaakmakers uit de Jupiler Pro League

Een aantal smaakmakers uit de Jupiler Pro League kregen volop hun kans. Jorne Spileers en Romeo Vermant van Club Brugge, Malick Fofana van KAA Gent en Luca Oyen van KRC Genk. Swerts rekende op het sterke centrale duo van Antwerp, Arthur Vermeeren en Mandela Keita, om oorlog te maken op het middenveld. 

De jonge Rode Duivels domineerden in de eerste helft, maar tot scoren kwamen ze spijtig genoeg niet. Al hadden ze 75% balbezit. Ze gingen op hetzelfde elan verder in de tweede helft en gelukkig met meer succes. 

Dodelijk duo

Het was Kazeem Olaigbe van Cercle Brugge die de score opende voor de jonge Rode Duivels in de 77ste minuut. Dit dankzij een assist van Arthur Vermeeren die een enorme sterke wedstrijd speelde op het middenveld. 

De Belgische beloften gingen nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt om de wedstrijd op slot te gooien. Dit kwam er echter niet, maar de verdiende drie punten waren wel op zak. 

Bart De Vré

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ België \\ Kazachstan \\ Club Brugge NXT
 
 
Reacties.