Westerlo neemt verregaand besluit over supporters Antwerp, meningen onder de fans enorm verdeeld - wat denkt u?


Foto: © photonews 12 september 2023 11:40

Vrijdag staat er een wedstrijd tussen KVC Westerlo en Royal Antwerp FC op het programma. De Westelse Kemphanen hebben voorbereidingen getroffen richting de supporters. Dat komt op gemengde reacties te staan.

KVC Westerlo heeft duidelijk aangegeven dat ze in de thuisvakken alleen maar supporters van Westerlo willen zien. Als er toch Antwerpsupporters een ticket aankopen, dan zouden ze geweigerd kunnen worden met alle gevolgen van dien.

"Indien u als Antwerp-supporter een ticket koopt in de thuisvakken kan dit geannuleerd worden. Er wordt in deze geen terugbetaling van het ticket voorzien", aldus Westerlo op haar webstek in aanloop naar het duel van vrijdag.

Het regent op de sociale media meteen reacties. Van mensen die het begrijpen en van mensen die het totaal niet begrijpen. De meningen zijn verdeeld, zoveel is duidelijk. In sommige landen zitten thuis- en uitsupporters soms gewoon door elkaar.

In ons land is dat tot op heden nog niet mogelijk. Er zijn dan ook al te vaak nog incidenten tussen de supporters. En ook dat is geen reclame voor het voetbal of voor supporters die vaker willen komen kijken naar hun ploeg.

Het is in ieder geval geen alleenstaand gegeven. Bij wedstrijden van Antwerp op bezoek bij Beveren werd ook altijd gekeken naar de woonplaats en eventuele lidkaarten van The Great Old - niet altijd met succes.

En ook in andere wedstrijden is er al meermaals actie ondernomen om een en ander op te lossen. Matchen van Union met uitfans van buiten Brussel, supporters van Club Brugge die in Kortrijk of Zulte Waregem proberen de thuisvakken te bezetten, ... Het is schering en inslag. En wat vinden jullie van het systeem? 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Union SG \\ Beerschot
 
 
Reacties.