Heibel bij Eendracht Aalst: 'Trainer buiten, bedreigingen, maar ook grote naam op komst'


Foto: © photonews 15 september 2023 13:00

De miserie bij Eendracht Aalst was aangekondigd na de overname. En ondertussen is de bom helemaal ontploft bij de club.

Eendracht Aalst werd overgenomen door Turkse investeerders, maar die maakten geen boekhoudkundige doorlichting van de club en nu komen meer en meer zaken aan het licht waar men niet op gerekend had.

Daardoor wisten ze bijvoorbeeld niet dat de spelers voor juli en augustus niet betaald werden door de vorige voorzitter, zo schrijft Het Nieuwsblad. Ook hun vakantiegeld kregen ze nog niet. De spelers eisen dat geld en weigerden donderdag te trainen.

Turkse medewerkers van de club zouden hen echter fysiek bedreigd hebben om de training aan te vatten. De nieuwe buitenlandse spelers, aangeworven door de nieuwe eigenaars, toonden zich niet solidair met de anderen en wilden wel trainen, omdat zij niks met de niet-betaalde vergoedingen te maken hebben.

En blijkbaar zouden er nog lijken uit de kast vallen, waaronder een contract met een shirtsponsor dat de nieuwe eigenaar weigert te honoreren. Dat zou een juridisch staartje krijgen.

Trainer Carl De Geyseleer, aangesteld door de vorige eigenaar nog, werd al na twee speeldagen te horen dat hij mocht opstappen. Sportief manager Kevin Mirallas zou met Mbark Boussoufa alvast een grote naam als opvolger klaar hebben.

Bjorn Vandenabeele

2e amateurliga A \\ Eendracht Aalst \\ Marokko
 
 
Reacties.