Charles De Ketelaere nu al onherkenbaar in vergelijking met vorig seizoen


Foto: © photonews 22 september 2023 07:40

Atalanta won in de Europa League met 2-0 van Rakow. Charles De Ketelaere scoorde voor zijn Italiaanse werkgever.

Atalanta zette in de eerste groepswedstrijd van de Europa League Rakow Czestochowa met 2-0 opzij. Na zijn goal in de Serie A scoorde Charles De Ketelaere nu ook in Europa.

Daarmee lijkt hij nu al onherkenbaar, in vergelijking met zijn vorige seizoen bij AC Milan. Onze landgenoot was zelfs kritisch, ondanks de zege.

“Nochtans hadden de ploeg en ik meer kunnen scoren”, zei hij na de zege tegen de Polen. “Maar ze haalden twee keer de bal van de lijn. Toch ben ik tevreden met mijn goal en dat we op deze manier aan de Europa League starten. Of de coach mijn vertrouwen heeft veranderd? Ik voel me hier goed, ja.”

De Ketelaere is een ideale pion voor zijn trainer Gaspirini. “Charles kan onze diepe spits zijn in nood. Het is niet zijn beste plek, maar met zijn kwaliteiten kan hij die rol invullen. Charles heeft gestalte en is niet lui - hij stelt zich altijd in dienst van de ploeg”, klonk het.

“Charles speelde een geweldige wedstrijd en was beslissend, hij deed het prima als diepe spits in de tweede helft. Het is een jonge speler die nog veel kan groeien. Gelukkig heeft hij een goeie basis en houding.”

Johan Walckiers

Europa League \\ Atalanta \\ Raków Czestochowa
 
 
Reacties.