Analist gaat weddenschap aan over spelers van Club Brugge: "Als ze opgeroepen worden, betaal ik een bak"


Foto: © photonews 23 september 2023 08:00

Bij Club Brugge worden de twee back-posities momenteel bezet door jonge Belgen: Maxime De Cuyper en Kyriani Sabbe. De Club-watcher van Het Nieuwsblad had al gezegd dat de twee binnen afzienbare tijd bij de Rode Duivels zouden zitten.

Meer nog, de volgende selectie zou al haalbaar zijn en die wordt binnen twee weken bekend gemaakt. Voor Sabbe zou dat heel snel zijn na vijf matchen in het eerste elftal. Sabbe heeft een indrukwekkende versnelling en een goeie laatste pass, maar analist Franky Van der Elst ziet ook nog te veel werkpunten. 

"Tedesco heeft al verrassende dingen gedaan. Maar ik vind dit toch voorbarig", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Wat wel waar is: Club Brugge heeft een mooie verdediging, met allemaal jongens uit eigen opleiding. Eentje met meer ervaring en drie voor wie het nu begint."

Van der Elst ziet het ook niet meteen gebeuren, als het al gebeurt. "Het hangt ook af van wat er nog aankomt qua talent. Maxim De Cuyper doet het ook goed, ja, maar net zoals Sabbe kan je er verdedigend nog vragen bij stellen. Maar in oktober gaan ze er niet allebei bij zijn. Als dat gebeurt, betaal ik een bak."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.