Gekker wordt het niet: Ajax overweegt juridische stappen na gestaakte wedstrijd

25 september 2023 21:00

De Klassieker, Ajax tegen Feyenoord, werd gestaakt nadat Ajax-fans voor de tweede keer vuurwerk op het veld gooiden. Hiervoor werd de wedstrijd al tot drie keer toe stilgelegd.

In de 56e minuut had de scheidsrechter er genoeg van en stuurde hij alle spelers naar binnen. De bezoekers stonden op dat moment met 0-3 voor. 

Vandaag liet de KNVB weten dat de rest van de wedstrijd op woensdag 27 september zal gespeeld worden, om 14:00u. Zonder publiek weliswaar. Ajax gaat daar niet mee akkoord en overweegt zelfs juridische stappen.

Er stond woensdag een duel gepland, Ajax - FC Volendam. Dit duel wordt nu verplaatst zodat de Klassieker kan worden afgewerkt. 

"Het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van. Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel", klinkt het op de website van de club.

De Nederlandse topclub wil nu zelfs juridische stappen nemen. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overweegt Ajax juridische stappen."

Brandon Morren

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax
 
 
Reacties.