Opnieuw ongeloof in Genk: Bonsu Baah krijgt net als tegen Anderlecht discutabel rood en is ontroostbaar


Foto: © photonews 01 oktober 2023 17:06

Racing Genk ontvangt zondagmiddag Westerlo. Op slag van rust stuurde scheidsrechter Wesli De Cremer Bonsu Baah met rood naar de kleedkamer.

Christopher Bonsu Baah kreeg een basisplaats van Wouter Vrancken en speelde een sterke eerste helft tegen Westerlo. Echter, in de toegevoegde tijd van de eerste periode, moest de jonge flankaanvaller met rood naar de kleedkamer.

Bonsu Baah werd vastgehouden door Van Den Keybus. Hij probeerde zich los te rukken van zijn tegenstander en sloeg daarbij met zijn armen om zich heen. Hij raakte zijn tegenstander onbewust en de scheidsrechter haalde het rood karton boven.

Bij Genk kon men het amper geloven. De bank sprong vol ongeloof en verbazing recht en de jonge Bonsu Baah kon het niet begrijpen. Hij was ontroostbaar en werd door Hendrik Van Crombrugge naar de kleedkamer begeleid. 

Het is al de tweede keer dat Bonsu Baah een discutabele rode kaart krijgt, eerder ook al tegen Anderlecht. Toen ontstond na de wedstrijd een opstootje tussen Jan Vertonghen en Dimitri De Conde.

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Westerlo
 
 
Reacties.