Stef Wijnants ontrafelt het grote probleem bij KRC Genk


Foto: © photonews 02 oktober 2023 07:40

KRC Genk speelde 3-3 gelijk tegen Westerlo. Opnieuw een gemiste kans voor de troepen van Wouter Vrancken.

Geen nieuwe driepunter voor KRC Genk. Zelfs ondanks de rode kaart van Bonsu Baah en een midweekmatch in de benen was het gewoon niet goed genoeg van de Limburgers.

“Het verhaal van Genk is er eentje van gebrek aan efficiëntie aan het worden. Dat was het vooraan al, maar nu ook achteraan”, zegt Stef Wijnants aan Het Belang van Limburg. “Tegen een ploeg als Westerlo - dat met 2 op 24 niet overloopt van vertrouwen - moeten ze bij balverlies veel feller zijn.”

De eerste tegenstoot van Westerlo was net zoals tegen STVV meteen prijs. Na de 3-1 zakte Genk heel diep terug. “Dat doen ze eigenlijk nooit. Oké, ze waren met een man minder en ze hadden een midweekwedstrijd achter de rug. Vermoeidheid speelde dus een rol, maar dan moet je korter op de man spelen en ook proberen de voorzetten eruit te halen.”

Over de rode kaart van Bonsu Baah kan gediscussieerd worden, al lijkt die toch vrij streng. “De jonge speler zwaaide al te opzichtig met zijn armen en raakte daarbij zijn tegenstrever, waardoor hij ref De Cremer een kans bood om te fluiten. Maar als de ref beweert dat Baah opzettelijk zijn armspieren opspande om uit te halen, dat klopt natuurlijk niet.”

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Westerlo
 
 
Reacties.