Belg in Turijn (met verleden bij Club Brugge en Anderlecht) laat zich uit over zijn toekomst

12 oktober 2023 09:30

Enzo Keutgen (16) heeft zijn handtekening gezet onder een profcontract bij Juventus. Hij wordt zo de vierde Belg bij Juventus.

Koni De Winter, middenvelder Joseph Nonge, de piepjonge Enzo Keutgen en linksbuiten Samuel Mbangula zijn de vier Belgen die uitkomen voor Juventus Turijn. Die laatste moet misschien wel op zoek naar andere oorden.

Tot op heden kreeg hij nog geen kansen bij de A-kern, drie jaar nadat hij van Anderlecht naar Turijn trok voor een kwart miljoen euro. In het verleden speelde hij ook bij onder meer bij de jeugd van Club Brugge. Bij de A-kern heeft hij wel al mogen meetrainen dit seizoen.

2026

"Waar mijn toekomst ligt? Dat weet ik op dit moment niet", geeft Mbangula aan in La Capitale. "Ik ben bij de B-ploeg aan het spelen en focus mij op de wedstrijden met dat team. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt."

Wordt hij zo een optie voor een Belgische club om - al dan niet op huurbasis - in de Jupiler Pro League te komen spelen? Mbangula ligt nog tot juni 2026 onder contract in Turijn. Hij heeft dus nog heel wat tijd om aan meer speelminuten te raken bij de club.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Juventus
 
 
Reacties.