Beker vrouwen: negen van de tien teams uit Super League naar achtste finales

In het vrouwenvoetbal stond dit weekend bekervoetbal op het programma in België. Daarbij heel wat interessante duels.

Een aantal wedstrijden hebben we al afzonderlijk belicht, maar een volledig overzicht misstaat uiteraard ook nooit op onze webstek. En dan valt ook meteen op dat de clubs uit de Super League een goede zaak hebben gedaan.

Dat Genk, Gent en OH Leuven zich wisten te plaatsen wist u al, en in de topper tussen Club YLA en bekerwinnaar Standard was het blauw-zwart dat voor een kleine verrassing wist te zorgen. Maar de andere teams uit de Super League, hoe verging het hen?

Pittige duels

Wel: iedereen wist zich te plaatsen voor de achtste finales. En zo hebben dus 9 van de 10 teams een ticket gepakt voor de volgende ronde. Anderlecht klopte Standard B met duidelijke cijfers: 5-1. En ook Zulte Waregem had in de derby tegen de B-ploeg geen problemen: 4-0.

WS Woluwe had het lastiger tegen Club Luik (3-2), KV Mechelen had strafschoppen nodig tegen Borsbeke voor een ticket bij de laatste zestien. Charleroi won dan weer met 1-3 bij Tienen. Ook Westerlo, Anderlecht B, OH Leuven B, Genk B, Alken, Brakel en Bergen zitten in de volgende ronde.