Super League: Club Brugge wint West-Vlaamse derby met doelpunt in blessuretijd

In de Super League stonden op zaterdag vier duels op het programma. Club Brugge trok naar Zulte Waregem voor een boerenderby.

Zulte Waregem was de seizoensrevelatie tot dusver, Club Brugge van zijn kant wilde uitpakken met een stevige prestatie en zo de weg naar boven inzetten. En dus kregen we nodige spanning in de Farmers Derby.

Beide ploegen leken elkaar heel erg lange tijd in evenwicht te gaan houden, want er werd niet gescoord - ook al waren er kansen aan beide kanten zowel in de eerste als in de tweede helft. Zelfs na 90 minuten stond de brilscore nog op het scorebord.

Vanmechelen met laat doelpunt

En toen ontbond Davinia Vanmechelen haar duivels. Zij scoorde alsnog de 0-1 en zo kon de voorlopige topschutter uit de Super League uitpakken met een levensbelangrijk doelpunt. Club YLA schuift zo ook meteen op in de stand.

Club Brugge heeft nu 11 op 21 en springt zo over Essevee (10 op 21) in de stand. De strijd om play-off 1 lijkt een pittige strijd te geaan worden tussen zeven teams voor zes plekken.