Red Flames U19 zetten eerste stapje richting EK 2024 met knappe overwinning


Foto: © Robert Absolonne Lardot 25 oktober 2023 15:45

De Belgian Red Flames U19 weten waar ze zich volgend seizoen mogen aan verwachten richting het EK. De eerste ronde is alvast in eigen land en de eerste match is achter de rug.

Ierland, Nederland en de Far Oer zitten in de groep van de jonge Flames, die in de top-3 van hun reeks moeten eindigen om de volgende kwalificatiereeks te behalen. Daarin kunnen ze dan strijden voor een EK-ticket.

Groepswinnaar worden heeft natuurlijk altijd een voordeel, omdat ze dan ook reekshoofd zijn bij de loting voor de tweede kwalificatieronde. En dus is het belangrijk om zoveel mogelijk goede resultaten neer te gaan zetten.

Knappe overwinning tegen Ierland

De eerste wedstrijd in het Belfius Basecamp in Tubeke werd alvast gewonnen op woensdagmiddag. Ierland was de eerste tegenstander en werd met 2-0 de deur gewezen. De Lommelse Thirsa De Meester maakte er na een dik kwartier al 1-0 van.

Daarna bleef het spannend, want een tweede doelpunt viel pas in de blessuretijd. Aurélie Reynders zorgde voor de verlossing. De komende dagen volgen nog duels tegen Nederland (28/10) en de Far Oer (31/10). Die beide landen spelen om 19 uur tegen elkaar in Tubeke.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.