Nations League: wereldkampioen Spanje vermorzelt Zwitserland, Nederland doet goede zaak in groep Flames


Foto: © photonews 01 november 2023 10:50

In de Nations League konden de Belgian Red Flames opnieuw uitpakken met een stunt tegen Engeland. Maar er was natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat gebeurde er in de andere groepen? We brengen u hier graag het overzicht.

In groep 1 staan de Red Flames met 7 op 12 opnieuw helemaal tussen de mensen. Een 6 op 6 tegen Nederland en Schotland in november/december is genoeg voor groepswinst in een erg lastige poule toch wel.

Schotland staat met 1 op 12 helemaal onderaan, Nederland met 9 op 12 aan de leiding in de groep. Net als in de heenwedstrijd won Nederland nu ook de terugmatch in Schotland. Zij het nipt: Brugts zorgde op het uur voor het enige doelpunt.

En de drie andere groepen?

In groep 2 blijft Frankrijk op kop in de groep. Het speelde 0-0 gelijk tegen Noorwegen en heeft zo 10 op 12. Oostenrijk is door een zege in Portugal (1-2) wel tot op drie punten genaderd, de Portugezen en de Noren gaan onder elkaar moeten uitmaken wie zakt.

Groep 3 blijft een strijd tussen Denemarken (12 op 12) en Duitsland (9 op 12). De Denen wonnen met 2-1 van Wales, de Duitsers met 0-2 bij Duitsland.

Wereldkampioen Spanje deed een goede zaak in groep 4, met een 1-7 overwinning in Zwitserland - goed voor 12 op 12. Zweden speelde amper 1-1 gelijk tegen Italië en ziet zo de kloof oplopen tot liefst vijf punten. 

Aernout Van Lindt

Frankrijk
 
 
Reacties.