Anderlecht en OH Leuven naar topper in Super League met vele geblesseerden: "Ze denken misschien dat clubs geen goed werk leveren, maar ..."


Foto: © Louis Evrard 02 november 2023 13:45

Meteen na het dubbele duel van de Red Flames tegen Engeland staat er opnieuw voetbal in de Super League op het programma. En uitgerekend nu is er de topper tussen Anderlecht en OH Leuven, hofleveranciers bij de Flames.

Dit weekend is er een clash in de Super League tussen Anderlecht en OH Leuven. De Leuvenaars staan voorlopig met 19 op 21 liefst vijf punten boven paars-wit, maar na dit weekend kan de kloof dus ook meer dan gehalveerd worden.

Binnen een week volgt dan weer een topper tussen beide ploegen in de achtste finales van de Beker van België. Beide teams moeten voor die topwedstrijden wel heel wat speelsters missen, want de blessureboeg puilt over.

De Neve ook buiten strijd

Laura De Neve is het laatste zware slachtoffer bij Anderlecht - zij viel dinsdag uit tegen Engeland. "De opeenvolging van internationale verplichtingen doet uiteraard geen deugd. Bij de Red Flames leggen ze er dan ook nog eens fors de pees op. Blijkbaar denken ze daar dat wij bij de clubs geen goed werk leveren, wat ik durf te betwisten", is coach Dave Mattheus van Anderlecht helder bij Het Nieuwsblad.

Ook bij OH Leuven moeten ze heel wat speelsters missen, dus het zal afwachten hoe iedereen terugkomt van de international break.  

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Anderlecht
 
 
Reacties.