Red Flames U19 rechten de rug en winnen ruim van Far Oer


Foto: © Robert Absolonne Lardot 02 november 2023 15:45

De Belgian Red Flames U19 hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. Tegen de Far Oer werd knap gewonnen op de derde speeldag.

Ierland, Nederland en de Far Oer zaten in de groep van de jonge Flames, die in de top-3 van hun reeks moesten eindigen om de volgende kwalificatiereeks te behalen. Daarin kunnen ze dan strijden voor een EK-ticket.

Groepswinnaar worden heeft natuurlijk altijd een voordeel, omdat ze dan ook reekshoofd zijn bij de loting voor de tweede kwalificatieronde. Dat zou niet lukken na een nederlaag tegen Nederland op de tweede speeldag. Nederland werd groepswinnaar met 9 op 9.

Stevige 6-0 tegen Far Oer

Op de derde speeldag werd wel ruim gewonnen van de Far Oer en samen met de overwinning tegen Ierland zorgt dat voor een knappe tweede plek in de stand. Tegen de Far Oer werd het niet minder dan 6-0, een wel erg stevige overwinning. 

Caitlin Lievens en Margaux Martlé zorgden snel voor 2-0, na de koffie deed ook Romane Jadoulle met twee goals een flinke duit in het zakje. Invalster Bikoula maakte er 5-0 van, in de slotfase viel er ook nog een owngoal.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.