Super League: OH Leuven wint topper op bezoek bij Anderlecht en diept kloof uit


Foto: © Louis Evrard 04 november 2023 17:45

In de Super League is het alle hens aan dek. Op zaterdagnamiddag stond in het Lotto Park een topper tussen Anderlecht en OH Leuven op het programma. De Leuvenaars hebben daarin een prima zaak gedaan.

OH Leuven begon met 19 op 21 aan het seizoen, waarmee het vijf punten meer heeft dan landskampioen RSC Anderlecht. En dus was het een pittig duel in het Lotto Park, waar beide ploegen graag zouden willen winnen.

Dilja Zomers opende op het kwartier de score, na de rust zorgde ze snel voor de 0-2 voor OH Leuven. Paars-wit kwam via Delabre nog even terug in de wedstrijd, maar van Dijk maakte de wedstrijd meteen opnieuw monddood.

Belangrijke overwinning in het Lotto Park

In de stand is de kloof tussen OH Leuven en Anderlecht nu acht punten op acht speeldagen. Na de reguliere competitie van twintig wedstrijden gaan de punten wel door twee gedeeld worden, dus met oog op het eindklassement zegt het nog niet veel.

Standard kan mits een overwinning tegen Zulte Waregem op en over Anderlecht & co wel nog naar de tweede plaats springen. Volgende week is er in de Beker van België een herkansing voor paars-wit tegen de Leuvenaars.

Aernout Van Lindt

Dames OHL \\ Anderlecht
 
 
Reacties.