Vrouwen Standard kloppen Zulte Waregem en schuiven op naar tweede plaats in Super League


Foto: © Robert Absolonne Lardot 04 november 2023 22:50

In de Super League stonden op zaterdag enkele pittige en belangrijke duels op het programma. Standard nam het in eigen huis op tegen Zulte Waregem. Een doelpunt maakte daarin uiteindelijk het verschil.

Standard kon door het verlies van Anderlecht opschuiven naar de tweede plek in de stand. Dan moest het wel op en over Zulte Waregem raken op de Académie Dreyfus in Angleur. 

Dat zou gaan lukken, al was het zeker niet makkelijk om het verschil te maken tegen Essevee. De West-Vlamingen verweerden zich namelijk erg kranig.

Toloba maakt het verschil

Een doelpunt op het uur van Mariam Abdulai Toloba maakte uiteindelijk het verschil. Standard blijft zo op vijf punten van leider OH Leuven staan.

Met 16 op 24 zijn ze opgeschoven naar de tweede plek in de stand. Zulte Waregem is zevende met tien punten en staat voorlopig nipt buiten play-off 1. Volgende week is er bekervoetbal in België en wordt er dus niet gevoetbald in de Super League. 

Zulte Waregem trekt naar Anderlecht B in het kader van de Croky Cup, Standard werd uitgeschakeld door Club YLA en is dus vrij.

Aernout Van Lindt

Standard de Liège \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.