šŸŽ„ Songfestivalnummer van Urban Trad wordt inspiratie voor knetsgekke Flames-song


Foto: © photonews 05 november 2023 20:45

De Belgian Red Flames pakten deze week opnieuw uit met een knappe stunt, deze keer tegen The Three Lionesses uit Engeland. En dat hebben ze ook bij de mannen en vrouwen van De Ideale Wereld door. Tijd voor een echte song, moeten ze gedacht hebben.

De Belgian Red Flames laten dan weliswaar 'Burn' van Ellie Goulding door het stadion galmen als ze een doelpunt maken tegen zus of gene tegenstander, maar een echt nummer zoals de Rode Duivels er soms hebben op een groot toernooi? Neen, dat is nog niet voor de Flames tot dusver.

Maar als het van De Ideale Wereld afhangt, dan zal er snel eentje zijn. Ze gingen voor een lied met de namen van heel wat van de speelsters aan de slag met Sanomi van Urban Trad. Dat was een lied in een verzonnen taal.

De folkgroep Urban Trad werd daarmee tweede op het Eurovisiesongfestival 2003, waarmee het maar net na Sertab Erener eindigde en ook het Russische TATU voorbleef. Een heel knap resultaat voor een nummer dat daarna in de vergetelheid raakte.

Tot nu dus. De hele ploeg van de Red Flames passeert ongeveer de revue en er is ook een prikje naar Imke Courtois. Wat vindt u van het resultaat van de song? Laat het ons gerust weten in de reacties. 

Aernout Van Lindt

Belgiƫ
 
 
Reacties.