Red Flames U17 pijnlijk onderuit tegen Hongarije in EK-voorronde


Foto: © photonews 05 november 2023 12:15

De Belgian Red Flames U17 weten waar ze zich volgend seizoen mogen aan verwachten richting het EK. De eerste kwalificatieronde is alvast begonnen met een eerste, belangrijke wedstrijd tegen Hongarije.

De loting voor de eerste ronde bracht Hongarije, Engeland en Noord-Ierland op het pad van de Flames U17. In hun groep de top-3 halen en de lichting U17 mag zich in de tweede ronde proberen te plaatsen voor het EK.

Bij een vierde plek wacht degradatie naar de B-reeksen, dus is het zaak om toch in de top-3 te proberen blijven. Het minitoernooi vindt plaats in Hongarije, op zaterdag was er de eerste wedstrijd van de Flames tegen het thuisland.

Nipte nederlaag tegen Hongarije zet druk

De troepen van Lenie Onzia verloren in Telki uiteindelijk met het kleinste verschil van de Hongaren. Een bijzonder slechte zaak is dat toch wel voor de jonge Flames. Engeland klopte Noord-Ierland in de groep met liefst 6-0.

Dinsdag wacht er een duel met Noord-Ierland, op vrijdag is er dan de topper tegen Engeland. We houden u graag ook de komende weken op de hoogte.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.