Op zoek naar een opvolger voor Barcelona: dit is de loting van de Champions League, leuke verrassing voor de fans van Ajax


Foto: © photonews 07 november 2023 22:45

In de Champions League voor vrouwen zijn we klaar om stilaan op zoek te gaan naar een opvolger voor Barcelona. De loting voor de groepsfase is achter de rug, volgende week beginnen we eraan. In Nederland hebben ze nog een leuk nieuwtje voor de fans van Ajax.

Voor het tweede jaar op rij is de Champions League bij de vrouwen er eentje met een groepsfase. Zestien teams wisten zich te plaatsen. Daarbij geen Anderlecht, zij gingen er in de eerste ronde uit tegen Brann Bergen.

De Noren klopten in een tweede voorronde wel Glasgow City en mogen zo wél deelnemen aan het kampioenenbal. Ze werden ondergebracht in groep B, met achtvoudig CL-winnaar Olympique Lyon en verder Slavia Praag en St. Pölten. Dat had een leuke opdracht geweest voor Anderlecht ook.

Live op de NOS

In groep A neemt uittredend winnaar Barcelona het op tegen Rosengard, Benfica en Frankfurt. Groep C is er eentje met PSG, Bayern München, Roma en Ajax en in groep D zitten Real Madrid, Paris FC, Chelsea en BK Häcken.

De NOS heeft ondertussen aangekondigd dat ze een samenwerkingsakkoord hebben gevonden met rechtenhouder DAZN om de wedstrijden van Ajax Amsterdam uit te zenden. Ook in de kwartfinales, halve finales en de finale zullen er wedstrijden op het open net te zien zijn. Vanuit Belgisch oogpunt kan er naar niemand worden uitgekeken, want er zijn geen Flames geplaatst.

Aernout Van Lindt

Ajax
 
 
Reacties.