Joshua Zirkzee schept zelf duidelijkheid over transfer naar Europese topclub


Foto: © photonews 14 november 2023 06:30

Joshua Zirkzee verkaste in de zomer van 2022 van Bayern naar Bologna. De ex-speler van Anderlecht wordt al een tijdje gelinkt aan een transfer naar een topclub.

8,5 miljoen euro betaalde Bologna iets meer dan een jaar geleden aan Bayern München om Joshua Zirkzee binnen te halen. Dit seizoen miste hij nog geen enkele wedstrijd. Hij scoorde 4 keer en deelde ook 2 assists uit in 12 wedstrijden.

De ex-speler van RSC Anderlecht wordt al gelinkt aan verschillende topclubs. Bayern zou echter een terugkoopoptie hebben in de deal met Bologna, maar zelfs daaraan denkt de Nederlander nog helemaal niet.

“Ik heb nog een lange weg te gaan en je moet elke dag hard werken”, vertelt Zirkzee aan La Gazzetta dello Sport. “Als je mij vraagt naar wat mijn voorkeur heeft als ik moet kiezen tussen presteren met Bologna of binnenkort voor een grote club spelen, dan vertel ik dat het de juiste keuze is om te presteren met Bologna.”

Zirkzee heeft nog tot 2026 een contract in de Serie A. Afgelopen zomer werd hij ook al gelinkt aan een transfer naar Ajax, maar ook dat ging niet door.

Bjorn Vandenabeele

Bundesliga \\ Serie A \\ Bologna \\ Bayern München
 
 
Reacties.