Manchester United wil Rode Duivel gezien moeilijke situatie voor een prikje binnenhalen


Foto: © photonews 20 november 2023 12:20

Vorige week viel het nieuws binnen dat Everton een fameuze sanctie krijgt voor het overtreden van de FFP-regels. De club zou tien punten in vermindering worden gebracht en zo in de degradatiezone belanden. Manchester United ziet daarbij zijn kans schoon.

Everton gaat wel nog in beroep gaan tegen de sanctie die ze opgelegd kregen voor het overtraden het Financial Fairplay-reglement (FFP). De club zou zo op een gedeelde laatste plaats belanden, samen met het Burnley van Vincent Kompany, met slechts vier punten.

Dat zou een ramp betekenen, maar Manchester United ziet er ook mogelijkheden in. Volgens de Sunday Express willen ze van de situatie gebruik maken om Jarrad Branthwaite en Rode Duivel Amadou Onana voor een zacht prijsje over te nemen.

De 22-jarige Onana kwam in augustus 2022 over van Lille naar Everton en maakte daar onmiddellijk grote indruk. Everton betaalde 35 miljoen euro voor de verdedigende middenvelder en hoopte daar op termijn het dubbele van te krijgen. Maar mogelijk noopt de situatie hen om eerder en voor minder te verkopen.

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ Everton \\ België
 
 
Reacties.