9 jaar cel geëist voor voormalig sterspeler van Barcelona

23 november 2023 16:30

Dani Alves zal een celstraf waarschijnlijk niet kunnen ontlopen. De voormalige stervoetballer van Barcelona moet mogelijk zelfs 9 jaar brommen voor verkrachting van een vrouw in de toiletten van een nachtclub.

Ook eist de openbare aanklager dat hij 150.000 euro schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer, al zal dat niet meteen zijn grootste zorg zijn. De Braziliaan vliegt dus mogelijk voor 9 jaar de cel in, meldt het Spaanse persagentschap EFE. 

De zaak kwam vandaag voor en de feiten werden nog eens herhaald. In de nacht van 30 op 31 december van vorig jaar lokte de 40-jarige Braziliaan een 23-jarige vrouw naar het toilet en vergreep zich daar aan haar.

Hij hield haar 16 minuten vast, waarna de vrouw naar het ziekenhuis ging waar lichte verwondingen op de knieën werden vastgesteld en het DNA van Alves werd gevonden. De rechtbank van Barcelona liet hem meteen arresteren en hij zit nu al sinds januari in voorhechtenis. 

Alves is één van de meest succesvolle Brazilianen ooit. Hij won onder meer drie keer de Champions League met Barcelona en heeft in totaal 42 prijzen op zijn palmares staan. 

In zijn carrière won de Braziliaan 42 prijzen met onder meer FC Barcelona, PSG en Juventus. Met Barça won Alves drie keer de Champions League.

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ Serie A \\ La Liga \\ PSG \\ Juventus \\ Barcelona
 
 
Reacties.