Flames laten unieke kans liggen tegen Schotland


Foto: © photonews 01 december 2023 22:56

De Belgian Red Flames konden een unieke zaak doen in hun groep van de Nations League. Winnen tegen Schotland en de groepswinst was nog steeds bijzonder goed mogelijk.

De Belgen wilden het Tartan Army graag verslaan en op die manier met een goede uitgangspositie naar Nederland trekken om de groepswinst binnen te halen. Niet verliezen van de Schotten was wel goed voor een zekere derde plaats en geen rechtstreekse degradatie.

Tessa Wullaert was de hele wedstrijd - als vanouds - een gesel voor de defensie van de Schotten. Voor een keertje scoorde ze wel zelf niet, maar op het halfuur zette ze Marie Detruyer wel op weg naar een knappe 1-0.

Billijk gelijkspel in Leuven

Even later kon Cuthbert al snel de 1-1 maken, meteen ook de ruststand in een zeer interessante wedstrijd. Na de pauze kregen beide ploegen heel veel kansen, maar dat leverde wel geen doelpunten meer op uiteindelijk.

In de absolute slotfase en met heel wat nieuw volk tussen de lijnen was er plots nog een grote kans voor Missipo, maar die gooide een 'natural one' en miste haar schot compleet: de volley ging meters over. Doordat Engeland won van Nederland is mathematisch alles wel nog mogelijk op de slotspeeldag. Dan moeten ze wel rekenen op de Schotten.

Bart Vandenbussche

België \\ Schotland
 
 
Reacties.