Sadisme of hopen op leuke wedstrijden? Droomloting Rode Duivels is wel héél lastig te noemen


Foto: © photonews 01 december 2023 14:00

De Rode Duivels zijn gekwalificeerd voor EURO 2024 in Duitsland. Ze wonnen hun groep én werden met hun 20 op 24 ook een van de vijf beste groepswinnaars En dat heeft dus zijn gevolgen voor de loting begin december. U heeft gekozen.

Thuisland Duitsland is het enige land dat al weet waar en wanneer het speelt op EURO 2024 in eigen land. Het is toegewezen aan groep A en kreeg de positie A1 toegewezen. Alle 23 andere landen krijgen een random plaats toegewezen.

België is door zijn statuut als een van de vijf beste groepswinnaars wel alvast zeker dat het niet uitkomt tegen Duitsland. Ook Portugal - dat een perfect rapport afleverde onder Roberto Martinez - is geen optie, net als Frankrijk, Spanje en Engeland. Vijf kleppers die we dus alvast vermijden.

Toch zijn er nog mogelijkheden genoeg om moeilijke lotingen voor de kiezen te krijgen. In pot 2 zit bijvoorbeeld onder meer Denemarken, in pot 3 Nederland en in pot 4 Italië. Dat lijkt meteen ook de moeilijkste loting die we kunnen krijgen.

Maar het kan ook makkelijker. Zo is een poule met Albanië, Slowakije en pakweg Luxemburg ook nog mogelijk. De voorbije jaren hadden we altijd veel meeval bij de lotingen, benieuwd of dat ook zo zal zijn begin december. 

We zetten het nog even op een rijtje:

Pot 1: België, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Engeland en Spanje
Pot 2: Hongarije, Denemarken, Oostenrijk, Albanië, Roemenië en Turkije
Pot 3 : Schotland, Slowakije, Tsjechië, Slovenië, Nederland en Kroatië 
Pot 4: Zwitserland, Servië en Italië + 3 winnaars uit de play-offs in maart 2024

Moeilijke loting uw voorkeur?

Met de loting op zaterdag op komst vroegen we u eens naar uw droomloting. En als het van u afhangt, dan mag het een zware loting worden. Denemarken, Nederland en Italië krijgen over de verschillende groepen heen de meeste stemmen.

Is dat sadisme, of wil u gewoon de leukst mogelijke wedstrijden in de groepsfase? Sowieso: wie kampioen wil worden, die moet ook voorbij alle ploegen geraken. En wie je verslaat in de groepsfase, die kom je daarna niet te snel opnieuw tegen normaal gezien in het pad naar de finale.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.