Flames klaar voor slotduel in Nations League: "Kloof met de top dichtgereden"


Foto: © photonews 04 december 2023 22:15

Alle hens aan dek voor de Belgian Red Flames. Winnen tegen Nederland en ze kunnen misschien nog naar de finale van de Nations League. En de Belgen zijn er klaar voor, zoveel is duidelijk ondertussen.

"We zijn aan de campagne begonnen met de vraag hoe groot de kloof was met de top van Europa. Ik denk dat we die kloof een beetje hebben dichtgereden, dat is een overwinning op zich", aldus Ives Serneels bij Sporza voorafgaand aan de clash met Nederland.

"We kijken er enorm naar uit, we spelen nog voor de eerste plaats, dat is mooi. Maar het wordt natuurlijk niet makkelijk. Groepswinst wordt moeilijk, daar zijn we realistisch in. Maar het is de laatste wedstrijd en we doen nog mee voor het klassement, dat is ook iets voor onze speelsters om naar uit te kijken."

Lessen getrokken en hard gewerkt

Er zullen ook lessen getrokken worden uit het duel tegen Schotland. "We zijn in evolutie naar het team dat we de voorbije vijf wedstrijden hebben gebracht. Er zijn kleine dingen veranderd in aanloop naar de duels, iedereen heeft hard gewerkt."

"Dinsdagavond na de match in Nederland weten we wat ons in februari staat te wachten, maar zover willen we nog niet kijken. De manier waarop we naar de wedstrijd kunnen toeleven is fantastisch. Ik wil ook niet het gevoel geven dat het sowieso goed is geweest, dus ik kijk er nu naar uit hoe ze het gaan aanpakken."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.