Vrouwen: KV Mechelen blijft leider in 2B na duidelijke zege in Beveren


Foto: © Photonews 05 december 2023 19:30

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we opnieuw begonnen aan een nieuw seizoen. De speeldag van het voorbije weekend leverde opnieuw vuurwerk op.

In 2B is KV Mechelen ondertussen stevig leider. En ook na afgelopen weekend is dat nog steeds het geval, want de Maneblussers haalden het na een absoluut spektakelduel ook van Bosdam Beveren. Het werd niet minder dan 0-5 voor de vrouwelijke Kakkers.

Shayna Raekelboom scoorde er twee, ook Lise Bal, Jolien Verhoeven en Christina Motte deden de netten trillen. Een stevige zege voor de Mechelaars, meteen ook al goed voor 28 op 30 in de stand in de interprovinciale reeks B. Promotie naar de Eerste Nationale is voor de beloften van Mechelen zeker een doel om zo ook de doorstroom naar de ploeg uit de Super League nog sterker te maken.

Zes punten voorsprong voor KV Mechelen B

In de stand hebben ze nog steeds zes punten voorsprong op Bilzen en Vosselaar. Bilzen won met 2-3 op bezoek bij Brasschaat na een prangertje. Shana Raïs scoorde twee keer, de winning goal maakte ze in de 93e minuut.

Vosselaar won dan weer met 3-10 bij Noorse, met onder meer een hattrick voor Cartiche Tournier. Ook Loenhout, Melsele en Genk C wonnen afgelopen weekend.

Aernout Van Lindt

Bilzen United
 
 
Reacties.