Ives Serneels reageert op loting Red Flames in barrages Nations League: "Dan moet het wel lukken"


Foto: © photonews 12 december 2023 21:50

De Belgian Red Flames eindigden uiteindelijk derde in hun poule van de Nations League. En dus wacht er in februari een dubbele barragewedstrijd om degradatie naar de B-League van de Nations League te voorkomen.

Maandag werd er geloot voor die barrages. Daarin werden de Belgian Red Flames uiteindelijk gekoppeld aan Hongarije. "Servië was op papier misschien de sterkst mogelijke tegenstander, met Hongarije dat daar dicht bij aansluit", aldus Ives Serneels in een eerste reactie tegenover de Belgische voetbalbond.

"In deze wedstrijd zijn wij favoriet en die rol moeten we proberen waar te maken. We moeten gaan voor kwalificatie, maar mogen ons ook niet miskijken op Hongarije. Ze hebben vijf speelsters die in Duitsland spelen, eentje bij Internazionale en eentje bij Fiorentina."

Klaarstaan en dan moet het wel lukken

"Het was tien jaar geleden ook al een stugge tegenstander voor ons, dus we moeten klaarstaan en dan moet dat wel lukken. De thuiswedstrijd kan zeker plaatsvinden in Leuven, dat is voor ons al zeker een goede zaak."

"Het worden een andere type wedstrijden als in de Nations League zelf. Het is nu aan ons om ook deze challenge tot een goed einde te brengen. Dat is de uitdaging vanaf begin volgend jaar, om ons daarvoor klaar te stomen."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.