Belgische voetbalbond zoekt CEO: 'Vandenhaute duikt op, kandidaten bekend én financiële details lekken uit'


Foto: © photonews 13 december 2023 08:20

De Belgische voetbalbond wil snel rond de tafel met Domenico Tedesco om ook na het EK 2024 in Duitsland verder te gaan met de jonge coach. Maar zolang er geen CEO is, kan daarover niet gepraat worden. Als alles goed gaat, dan komt er echter binnenkort eindelijk een beslissing.

De KBVB is nog steeds op zoek naar een nieuwe CEO. Momenteel is Manu Leroy CEO ad-interim, maar hij heeft voorlopig beperkte bevoegdheden waardoor bijvoorbeeld het contract van bondscoach Domenico Tedesco niet kan worden verlengd.

De Belgische voetbalbond is volop bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO en hoopt daarmee - als alles goed gaat - volgende week te landen. Manu Leroy wil zelf wel CEO worden, maar er zijn nog kapers op de kust voor die functie.

Nieuwe CEO zal helft minder dan Peter Bossaert verdienen

Onder meer Philippe Rosier en Peter Willems hadden ook gesolliciteerd, een werkgroep met onder meer KBVB-voorzitster Pascale Van Damme en Wouter Vandenhaute (namens de Pro League) moest vanuit de kandidaten toewerken naar een shortlist en dan een CEO.

Die nieuwe sterke man of vrouw van de Belgische voetbalbond zal wel fors minder verdienen dan voorgangen Peter Bossaert. Die ving op jaarbasis 500.000 euro, al kon dat door bonussen nog oplopen. Volgens Het Laatste Nieuws zal de nieuwe CEO het met ongeveer de helft moeten stellen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België
 
 
Reacties.