Lyon en Barcelona blijven het goed doen in Champions League voor vrouwen en kunnen kwartfinale al ruiken


Foto: © photonews 14 december 2023 11:10

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ook deze week volop losgebarsten. En het leverde meteen een aantal interessante wedstrijden op. We zaten deze week klaar voor speeldag 3 in het kampioenenbal.

Groep A

In groep A blijft Barcelona indruk maken. Het had eigenlijk geen kind aan het Zweedse Rosengard. Na een owngoal van Wik ging het via Paralluelo en Guijarro al naar 0-3 bij de koffie. En de Catalanen lieten het daar niet bij.

Na de pauze werd de score nog aangedikt tot 0-6 dankzij Bonmati, een strafschop van Caldentey en Martina Fernandez. Benfica deed een goede zaak tegen Frankfurt: Alidou zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Barcelona heeft nu 9 op 9, Benfica volgt met 6, Frankfurt met 3 en Rosengard met 0 punten.

Groep B

In groep B ging het voor veelwinnaar Olympique Lyon opnieuw goed, deze keer thuis tegen Anderlecht-killer Brann Bergen. Er werd met 3-1 gewonnen, waardoor ook Lyon nog het maximum van de punten heeft.

St Pölten en Slavia Praag kwamen tegen elkaar niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor Brann Bergen met 6 op 9 ook nog vijf punten meer heeft dan die beide ploegen.

Aernout Van Lindt

Barcelona \\ Eintracht Frankfurt
 
 
Reacties.