Eerste Nationale vrouwen: Genk B maakt er vijftien, ook beloften Gent en Club halen uit


Foto: © photonews 18 december 2023 11:10

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. 24 stuks in drie wedstrijden, dat is zeker niet verkeerd.

Topploegen Eendracht Aalst en Westerlo kwamen niet in actie, de beloftenteams van Genk, Gent en Club Brugge wel. En die haalden stuk voor stuk de voorslaghamer boven in wedstrijden tegen laagvliegers in de Eerste Nationale.

KRC Genk haalde het zwaarst uit, door rode lantaar Chastre met liefst 15-0 te kloppen. Zita Cappa en de ingevallen Joyce De Meester zorgden voor hattricks, ook onder meer Giuga, Bosmans en Beyens deden de netten trillen.

Ook Club Brugge en Gent winnen vlot

Club Brugge B was dankzij Lotte Vanderhaegen en Laura Vanhee op een 2-0 voorsprong gekomen bij de rust, na de pauze deden een aantal invalsters hun duit in het zakje tegen Bergen. Eindstand 5-1 voor blauw-zwart.

En ook Gent B won makkelijk, met 3-0 van Alken. Sirine Bouharat deed van zich spreken met een mooie hattrick, waarvan eentje vanop de stip. Gent B is nu vierde in de stand, op ruime afstand van Aalst en Westerlo wel nog steeds.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.