Ajax pakt opnieuw uit in de Champions League en is nu leider in groep met Bayern, PSG en Roma

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op woensdag gingen we los met de vierde speeldag van de groepsfase alweer.

Groep C

In groep C speelde Ajax in eigen huis tegen Bayern München. Na de 1-1 van vorige week in Duitsland was het dus maar de vraag of de Ajacieden in eigen huis opnieuw zouden kunnen gaan stunten. En jawel, dat deden ze.

In een gelijkopgaande eerste helft was het wachten tot net voor rust, toen Noordam de bal tot bij Leuchter wist te brengen en die niet twijfelde: 1-0, meteen ook de ruststand. En ook de eindstand, want in een pittige tweede helft konden de Duitsers niets meer terugdoen.

PSG wint in Rome

De andere wedstrijd in de groep was een treffen tussen AS Roma en PSG. De Parijzenaars hadden vorige week hun eerste punten gepakt in de groepsfase en wisten nu ook in Rome de volle buit mee te grissen.

Chawinga zorgde voor een snelle voorsprong, via Katoto en Albert werd het zelfs 0-3. De treffer van Giugliano was niet meer dan een eerredder. Ajax is nu leider in de groep, maar de laatste twee speeldagen zal het zeker nog spannend blijven.