Amélie Delabre bezorgt Anderlecht mooi jaareinde met knappe hattrick: "Bal moet bij mij raken"


Foto: © photonews 22 december 2023 19:10

RSC Anderlecht zal nog vol aan de bak moeten in 2024 als het een zoveelste titel op rij wil gaan pakken. Aan Amélie Delabre zal het alvast niet gelegen hebben, want zij is stilaan echt in bloedvorm aan het verkeren.

De 23-jarige Franse aanvalster Amélie Delabre kwam afgelopen zomer vanuit het Franse Metz over naar RSC Anderlecht. Na een aanpassingsperiode heeft ze nu de weg naar doel helemaal weten te vinden de voorbije weken.

Afgelopen weekend zorgde ze in de 4-0 overwinning tegen WS Woluwe voor een knappe hattrick. Daarmee is ze volop naam aan het maken bij paars-wit, al houdt de speelster zelf de voetjes stevig op de grond: "Het is dankzij het team dat ik scoor."

Winnen, scoren én clean sheet

"De bal moet bij mij raken en dat is het werk van de hele ploeg", aldus Delabre bij DAZN. De aanvalster zit ondertussen al aan zeven stuks in de Super League. "Het doet altijd deugd om te scoren. Alles loopt goed momenteel."

"We scoren, we slikken geen doelpunten, we blijven wedstrijden winnen en zo sluiten we het jaar af met een goede wedstrijd." Aan Delabre en RSC Anderlecht om ook in 2024 te laten zien dat ze een waardige titelkandidaat kunnen zijn.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.