WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Lorenzo Staelens laat zich uit over de zaak


Foto: © photonews 29 december 2023 18:40

Minister Ben Weyts gaf een dik jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. Dat kan leuke dingen opleveren voor de komende maanden, als de keuze moet vallen;

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027. 

Brazilië, Zuid-Afrika en VS/Mexico waren de drie concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen. Zuid-Afrika haakte af en gaf aan voor 2031 te willen gaan.

Lorenzo Staelens liet zich in Sporza Daily over de zaak uit. Volgens hem zou het een mooie boost kunnen worden voor het vrouwenvoetbal in ons land als het WK 2027 naar België, Duitsland en Nederland zou komen.

"Toen we in 1994 het WK in de Verenigde Staten speelden, was het vrouwenvoetbal daar populairder dan het mannenvoetbal. Het is aan ons om hier het niveau op gelijke hoogte te brengen. En dat is stilaan aan het lukken. Een WK-organisatie zou alvast een boost geven", aldus Staelens.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.