Aanslag in Praag stuurde match in Champions League in de war en is nu toch beslist


Foto: © photonews 20 januari 2024 15:45

In de Champions League voor vrouwen is de groepsfase ondertussen ook volop bezig. En het leverde ook deze week een aantal interessante wedstrijden op. Ook op donderdag gingen we los met de vierde speeldag van de groepsfase alweer.

In groep B hadden Brann Bergen en Olympique Lyon eind december al 2-2 tegen elkaar gelijk gespeeld. Dankzij Majri en Hegerberg was het na een kwartier voetballen al 0-2 voor de Franse recordkampioen.

Maar de Noren versaagden niet en kwamen terug in de wedstrijd. Kielland maakte snel de 1-2, in minuut 94 zorgde Gaupset alsnog voor een puntendeling voor de thuisploeg. St Pölten en Slavia Praag kwamen toen niet in actie. Er werd namelijk een aanslag gepleegd in Praag, waardoor de veiligheid niet kon gegarandeerd worden. Bij de aanslag in Praag vielen minstens vijftien slachtoffers.

Ondertussen is de wedstrijd alsnog gespeeld, half januari. Khyrova zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd en houdt zo Slavia Praag in de race voor de kwartfinales in de Champions League. Het worden nog twee spannende speeldagen.

Stand in groep B:

1. Lyon 10
2. Brann Bergen 7
3. Slavia Praag 4
4. St Pölten 1

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.