Dries Mertens hintte eerder al op voetbalpensioen en... laat nu ook weten wat hij na zijn carrière wil doen

09 februari 2024 06:30

Dries Mertens denkt eraan om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. De kans lijkt heel groot dat de aanvaller aan zijn laatste maanden bezig is. Hij weet zelfs al wat hij na zijn actieve carrière wil doen.

Het contract van Dries Mertens bij Galatasaray SK loopt aan het einde van het seizoen af. "Ik heb eigenlijk zin om te stoppen", zijn de woorden van de 109-voudig Rode Duivel bij Sergio Over De Grens (zo goed als) niet voor interpretatie vatbaar.

"Ik geniet nog elke dag van de mooiste job ter wereld", legt Mertens uit. "Maar ik kijk er ook naar uit om meer vrijheid te hebben en als echte huisvader te leven. Al heb ik wel plannen om een nieuwe uitdaging aan te gaan."

Meer zelfs: Mertens is niet van plan om de voetbalwereld te verlaten. "Ik wil jonge spelers begeleiden. Het irriteert mij dat vandaag nog steeds zes op tien voetballers failliet gaan. Wij verdienen héél veel geld op jonge leeftijd. Maar die carrière stopt en dan komen veel jongens in geldproblemen."

Het irriteert mij dat vandaag nog steeds zes op tien voetballers failliet gaan - Dries Mertens

"Ik heb het al meegemaakt dat jonge gasten de kleedkamer binnenkomen en trots de sleutels van hun nieuwe wagen van 150.000 euro tonen", besluit Mertens. "Meestal beginnen voetballers pas op latere leeftijd over geld na te denken. Maar dan is het te laat. Ik wil jongens helpen om op jonge leeftijd goed te investeren."

Manuel Gonzalez

Galatasaray \\ België
 
 
Reacties.