Analist verdedigt met opvallende uitspraak transferpolitiek Gent: "Dan hadden ze alleen Gift Orban laten gaan"


Foto: © photonews 13 februari 2024 08:20

KAA Gent is na Nieuwjaar helemaal weggezakt. Ze verkochten hun beste spelers en Hein Vanhaezebrouck zag nog belangrijke spelers uitvallen. De supporters zijn kwaad omwille van de gekozen koers, maar analist Wim De Coninck heeft er een andere mening over.

De Coninck spreekt over 'De Wet van Murphy' waarbij alles fout liep wat maar fout kon lopen. Zo kwamen de internationals met een bedroevend niveau terug aangezien ze weinig gespeeld hadden en viel met Sven Kums de draaischijf uit. 

Naast de verkochte spelers is dat wel veel om op te vangen. "Maar er is misschien ook iets te veel aandacht gegaan naar die twee moeilijke maanden januari en februari", vindt De Coninck bij Sporza. "De vervangers konden het precies alleen maar verbrodden, ze kregen niet veel vertrouwen."

Mede door Union

Hij heeft er ook begrip voor dat Orban, Cuypers en Fofana verkocht werden. "Met Gift Orban viel geen land meer te bezeilen", aldus De Coninck. "Bij hem hadden ze geen andere keuze dan verkopen."

"Hugo Cuypers zag dan weer de ploegmaats voor wie hij zich anderhalf jaar uit de naad had gewerkt, cashen. Het is logisch dat ook hij dan eens aan zichzelf denkt."

Maar er speelde nog iets anders. "Door het geweldige parcours van Union koos het bestuur van Gent uiteindelijk eieren voor hun geld. Als Union het niet zo goed had gedaan en er nog titelambities waren, had AA Gent misschien alleen Gift Orban laten gaan."

Bart Vandenbussche

KAA Gent
 
 
Reacties.