Het was dus blufpoker: 'AS Roma kan Lukaku wél kopen van Chelsea... als aan deze cruciale voorwaarde wordt voldaan'

13 februari 2024 07:00

AS Roma huurt Romelu Lukaku van Chelsea FC. Alle partijen hebben de bedoeling om dat scenario ook de komende seizoenen aan te houden. Maar op dit moment hebben de Italianen de financiële ruimte niet om de Rode Duivel definitief aan te kopen.

Chelsea FC heeft namelijk héél duidelijke communicatie gestuurd naar geïnteresseerde clubs. Romelu Lukaku mag - lees: moet - komende zomer vertrekken. Zijn prijskaartje: 37 miljoen euro. En in Saoedi-Arabië tellen enkele clubs dat bedrag met héél véél plezier neer.

De voorkeur van Big Rom zelf ligt echter in Rome. De aanvaller wil na enkele woelige jaren stabiliteit vinden bij AS Roma. Ook de Romeinen willen Lukaku voor de langere termijn aan zich binden. Al blijft dat prijskaartje een struikelblok.

Alhoewel? Enkele maanden geleden klonk het nog dat Roma dat bedrag onder geen enkel beding kan ophoesten. TuttoMercatoWeb weet echter dat dat blufpoker was. Roma kan de middelen wél vrijmaken. Al moet daarvoor aan een héél belangrijke voorwaarde voldaan worden.

Waar speelt Romelu Lukaku volgend seizoen?

Enkel met gegarandeerde miljoenen van de Champions League kan AS Roma de gevraagde 37 miljoen euro ophoesten. Met andere woorden: het kanon van Lukaku mag opnieuw raak schieten. De Romeinen kamperen momenteel op vier punten van Atalanta BC en die felbegeerde vierde plaats.
 

Johan Walckiers

Premier League \\ Europa League \\ Chelsea \\ AS Roma
 
 
Reacties.