📷 Romelu Lukaku pakt uit met stevig statement en vraagt de wereld om hulp


Foto: © photonews 16 februari 2024 07:00

Romelu Lukaku pakte voor zijn goal tegen Feyenoord uit met een opvallende viering. De Rode Duivel legde zijn hand op zijn mond en maakte met twee vingers een pistool, een verwijzing naar wat in Congo aan de hand is.

Romelu Lukaku bracht het geweld in Congo onder de aandacht met de viering van zijn goal tegen Feyenoord. Op zijn sociale media kwam Lukaku ook met meer uitleg. "Free Congo DR, stop de genocide."

Tijdens de Africa Cup pakten de spelers van Congo ook al uit met hetzelfde gebaar tijdens het volkslied. Tegen Feyenoord herhaalde Lukaku dat dus, omdat het conflict in Congo veel minder onder de aandacht komt dan bijvoorbeeld Oekraïne of Gaza. 

Het oosten van Congo is al jaren in de greep van geweld, met honderdduizenden vluchtelingen tot gevolg. Het Congolese leger voert een strijd tegen rebellengroep M23, een gewapende militie die door buurland Rwanda wordt gesteund

Congolese roots

Voor Lukaku, die Congolese roots heeft, speelt het land nog altijd een heel belangrijke rol in zijn leven. "Ik heb een Belgisch paspoort, maar ik spreek Congolees thuis", zei Lukaku in het verleden bij Sporza. 

"Ik luister naar Congolese muziek, ik eet Congolese gerechten. Op papier ben ik Belg, maar in de realiteit ben ik Congolees. Dat is wie ik ben", zei de topscorer van de Rode Duivels nog. 

Johan Walckiers

Europa League \\ Feyenoord \\ AS Roma
 
 
Reacties.