Club Brugge krijgt geen goed nieuws te horen over Kamal Sowah

20 februari 2024 21:00

Standard en Club Brugge hadden veel verwacht van Kamal Sowah. Maar het kwam er voor de Ghanees helemaal niet uit dit seizoen.

Club Brugge stuurde Kamal Sowah, mede ook op vraag van de ondertussen al ontslagen trainer Carl Hoefkens, naar Standard. Het ging om een uitleenbeurt voor het hele seizoen.

Bij Club Brugge ligt Sowah nog onder contract tot midden 2025, waardoor blauwzwart hoopte dat hij zich bij Standard in de kijker kon spelen om hem zo volgende zomer aan een goede prijs te kunnen verkopen.

Maar bij Sudinfo zijn ze nu al zeker dat Standard blij zal zijn dat Sowah terugkeert naar blauwzwart. Volgens de Waalse krant speelde Sowah onder Hoefkens en Leko, omdat de trainers gewoon niemand anders ter beschikking hebben.

Als Sowah niet verkocht kan worden volgende zomer, dan zit er voor Club Brugge niks anders op dan hem zijn contract te laten uitdoen en transfervrij te zien vertrekken in de zomer van 2025.

Kapitaalsvernietiging voor Club Brugge op Kamal Sowah

Club Brugge betaalde indertijd 9 miljoen euro voor de Ghanees aan Leicester. De marktwaarde van Sowah is volgens Transfermarkt op dit moment nog amper 2,5 miljoen euro waard. Sowah werd eerder ook al uitgeleend aan het Nederlandse AZ Alkmaar.

Toen stelde Wesley Sonck in Extra Time al aardige vraagtekens bij de speler en dat wordt nu nog eens des te meer bevestigd na een uitleenbeurt aan de Rouches.

Sudinfo is formeel: Als Sowah deze zomer een nieuwe werkgever wil vinden, dan moet hij dringend laten zien wat hij waard is.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.