Volgend seizoen alweer een ploeg minder in de Super League


Foto: © Louis Evrard 21 februari 2024 19:10

De Super League bestaat dit seizoen uit tien ploegen in plaats van elf vorig seizoen, want Eendracht Aalst verliet het hoogste niveau om in eerste nationale te gaan voetballen. En volgend seizoen weer een ploegje minder?

WS Woluwe heeft aangegeven te willen stoppen op het niveau van de Super League. Na het vertrek van Eendracht Aalst waren zij de laatste amateurclub in de Super League, maar ze zijn aan hun laatste maanden bezig.

De hekkensluiter heeft momenteel amper drie punten uit zestien wedstrijden en speelt dus nog acht wedstrijden dit seizoen: twee in de reguliere competitie en zes in play-off 2 tegen KV Mechelen, Charleroi en waarschijnlijk Zulte Waregem.

WS Woluwe pakt uit met statement om afscheid in Super League aan te kondigen

"We zijn klaar voor onze 'last dance'. We zijn trots op de historische momenten, maar de middelen die nodig zijn om uit te blinken op dit niveau zonder ondersteuning van een professionele mannenploeg ontbreken bij onze club", aldus voorzitter Jean-Jacques Collin in een statement op facebook.

KVC Westerlo zou wel de ambitie hebben om de omgekeerde beweging te maken. Zij willen dan wel sportief promotie afdwingen, door kampioen te worden in eerste nationale. De strijd met Eendracht Aalst is wat dat betreft nog steeds stevig.

Aernout Van Lindt

Fémina White Star
 
 
Reacties.