Patrick Goots zegt wie nog uit de top zes van de Jupiler Pro League zal vallen

26 februari 2024 17:00

De Jupiler Pro League nadert zijn ontknoping. Er zijn nog drie speeldagen af te werken in de reguliere competitie.

Acht kandidaten zijn er nog om de Champions’ Play-Offs te halen. Nog negen punten kan iedereen verzamelen en alles staat wel heel dicht op elkaar in de voorlopige rangschikking van de Jupiler Pro League.

Patrick Goots durft nu al de conclusie te trekken wie wel en niet in de top zes zal eindigen tegen het einde van de reguliere competitie.

“Antwerp en Club Brugge zullen er zeker bij zijn. Het draait er verre van goed, maar op basis van hun programma’s moeten beide ploegen nog zeker één keer kunnen winnen. 48 punten moeten in principe volstaan”, klinkt het.

Geen top zes voor KAA Gent

Veel ziet de analist niet meer veranderen in de rangschikking. “Verder verwacht ik dat de top zes onveranderd blijft. Met Genk én Cercle dus. AA Gent heeft een zwaar programma (Standard uit, Union uit en Charleroi thuis, red.) en zal er volgens mij naast grijpen.”

Ook KV Mechelen komt nog in aanmerking voor de top zes, maar zelfs een 9 op 9 zal wellicht niet genoeg zijn om de top zes te halen.

“In de Europe Play-offs zou KV als de grote favoriet starten, met AA Gent dan als grootste concurrent. Veel zal afhangen van hoe de nacompetitie start. Bij clubs die slecht beginnen, ebt de motivatie snel weg. Of trainers gaan nieuwe dingen uitproberen met het oog op volgend seizoen”, besluit Goots.

Bjorn Vandenabeele

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Cercle Brugge \\ Union SG \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.