Franky Van der Elst raadt naar de plannen van Club Brugge op korte termijn


Foto: © photonews 27 februari 2024 20:00

20 punten achterstand heeft Club Brugge op leider Union SG. Het is voor blauwzwart opnieuw geen seizoen om over naar huis te schrijven.

Club Brugge begon met heel veel ambities aan het seizoen. De landstitel was het doel bij uitstek, maar door de grote achterstand op competitieleider Union SG moet het die doelstelling nu eigenlijk al laten varen.

Deze week wordt cruciaal voor blauwzwart, met de terugmatch in de halve finale van de Croky Cup. Club Brugge moet naar de bekerfinale, anders lijkt het krediet van trainer Ronny Deila wel heel erg klein te worden.

Overname in de maak voor Club Brugge?

Ook voor analist Franky Van der Elst is het momenteel een drama op sportief vlak bij zijn favoriete club. Hij moet met lede ogen aanzien hoe het voor geen meter loopt, met als absolute tegenvaller de eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen aartsrivaal RSC Anderlecht zondag.

Nochtans lijkt het financieel wel heel erg goed te lopen voor de club, met als laatste opsteker de transfer van Igor Thiago voor maar liefst 37 miljoen euro richting Brentford. Maar dat overschot aan centen levert niks op.

“Ze hebben nu een zak vol geld. Proberen ze zo een sexy bruid te zijn voor eventuele overnemers?”, vraagt Van der Elst zich af bij Het Nieuwsblad. “Ik ben maar aan het gissen, maar nog een keer: wat er nu loopt, is niet genoeg.”

Bjorn Vandenabeele

Club Brugge
 
 
Reacties.